Atelier Jan Steen

STICHTING

Kleiland Den Andel met Wachter - foto's Henk Reitsema en ArtDirected
Kleiland Den Andel met Wachter – foto’s Henk Reitsema en ArtDirected

STICHTING JAN STEEN

Jan Steen en zijn man Henk Reitsema leefden van de kunst van Jan. Dit was mogelijk doordat vrienden en bewonderaars werk van Jan Steen hebben gekocht. 

Al tijdens zijn leven heeft Jan besloten de rechten van zijn werken, de opbrengsten uit particuliere verkopen, exposities en inkomsten uit overige werkzaamheden, als ook het beheer daarvan onder te brengen in de Stichting Jan Steen. De Stichting Jan Steen staat onder leiding van haar bestuur, bestaande uit Frank Verbeek, Jacques Muller, Fleur van Zonneveld, Eric Spruit en Albert Heijdens.

Stichting Jan Steen
Postbus 1570
9701 BN Groningen

info@atelierjansteen.nl

Mocht u als auteur of liefhebber van het werk van Jan Steen op de website een omissie tegenkomen, 
of meent een bijdrage te kunnen leveren aan de inhoud van atelierjansteen.nl, 
zien wij uw reactie met plezier tegemoet via info@atelierjansteen.nl.

JAN STEEN FONDS

Ter nagedachtenis aan Jan Steen is in 2017 bij het Prins Bernhard Cultuurfonds het Jan Steen Fonds opgericht met als doelstelling ‘het ondersteunen van kleinschalige projecten, experimenten van jonge beeldende kunstenaars op het raakvlak van beeldende kunst, performance, dans, muziek en landschap. Tevens ondersteunt het Jan Steen Fonds projecten, initiatieven en leerwegen die erop gericht zijn om oude technieken levend te houden, zoals boetseren in was, brons gieten, mallen maken.’

Voor meer informatie over en het aanvragen van een bijdrage vanuit het Jan Steen Fonds voor uw project kunt u terecht op de pagina’s van het Prins Bernhard Cultuurfonds, klik hier.

Prins Bernard Cultuurfonds

Vorige Bericht

© 2024 Atelier Jan Steen

Thema door Anders Norén